Barnläge på en iPhone - Så här aktiverar eller avaktiverar du

Kid's Mode är en funktion på iPhones som gör det möjligt för föräldrar att hantera olika aspekter av sina barns enheter. Det korrekta namnet på den här funktionen är "Guided Access", men många kallar den för "Kid's Mode".

I den här artikeln visar vi dig hur du aktiverar och avaktiverar Kid's Mode. Du kan också läsa mer om vad Barnsäkring är i slutet av artikeln.

 

Aktivera "Kids Mode" på en iPhone

För att aktivera "Kid's Mode" på en iPhone (iOS) med hjälp av Guided Access, se till att du har iOS 6 eller en nyare version installerad.

  1. Gå till appen "Inställningar" och välj "Allmänt".
  2. Gå till "Accessibility" och välj "Guided Access" i avsnittet "Learning".
  3. Sätt strömbrytaren i läge ON och välj sedan "Set Passcode" för att ange ett lösenord för att avsluta Guided Access-läget.
  4. Välj om du vill aktivera skärmens viloläge, vilket hjälper till att spara batteri när enheten är inaktiv.

 

Avaktivera "Kids Mode" på en iPhone

Gör så här om du vill avaktivera Kids Mode på en iPhone:

På iPhone:

  1. Öppna inställningar: Gå till appen Inställningar på din iPhone.
  2. Tryck på Tillgänglighet: Bläddra ner och tryck på "Accessibility".
  3. Välj Guidad åtkomst: Under avsnittet Allmänt trycker du på "Guidad åtkomst".
  4. Inaktivera guidad åtkomst: Slå av strömbrytaren bredvid "Guided Access" för att inaktivera den.
  5. Ange lösenord: Ange lösenordet för Guided Access om du uppmanas att göra det.

Om Guided Access för närvarande är aktiv och du behöver avsluta den:

  1. Trippelklicka på sido- eller hemknappen: Tryck snabbt på sido- eller hemknappen tre gånger.
  2. Ange lösenord: Ange lösenkoden för Guided Access som du angav när du aktiverade funktionen.
  3. Kranände: Tryck på "End" i det övre vänstra hörnet för att avsluta Guided Access.

På iPad:

  1. Öppna inställningar: Gå till appen Inställningar på din iPad.
  2. Tryck på Tillgänglighet: Bläddra ner och tryck på "Accessibility".
  3. Välj Guidad åtkomst: Under avsnittet Allmänt trycker du på "Guidad åtkomst".
  4. Inaktivera guidad åtkomst: Slå av strömbrytaren bredvid "Guided Access" för att inaktivera den.
  5. Ange lösenord: Ange lösenordet för Guided Access om du uppmanas att göra det.

Om Guided Access för närvarande är aktiv och du behöver avsluta den:

  1. Trippelklicka på topp- eller hemknappen: Tryck snabbt på topp- eller hemknappen tre gånger.
  2. Ange lösenord: Ange lösenkoden för Guided Access som du angav när du aktiverade funktionen.
  3. Kranände: Tryck på "End" i det övre vänstra hörnet för att avsluta Guided Access.

Genom att följa dessa steg kan du inaktivera Barnsäkring på både din iPhone och iPad.

 

Vad gör Barnsäkring?

Kid's Mode låser din enhet till en enda app och avaktiverar hemknappen, på/av-knappen och volymknapparna. Detta ger en trygghet när ett kärt barn i ditt liv vill använda din iOS-enhet.

 

Är Barnsäkring en app som kan tas bort?

Nej. Barnsäkring, som det ofta kallas på iPhone och iPad, är faktiskt en inbyggd funktion som kallas "Guided Access", inte en separat app. Eftersom den är en integrerad del av iOS-operativsystemet kan den inte raderas som en vanlig app.

Viktiga punkter om guidad åtkomst:

  • Integrerad funktion: Guided Access är en del av iOS tillgänglighetsinställningar.
  • Inte en borttagbar app: Eftersom den är inbyggd i operativsystemet kan du inte ta bort den.
  • Syfte: Den är utformad för att begränsa användare till en enda app och begränsa vissa funktioner, vilket är användbart för att hantera barns användning av enheter.

Så här stänger du av eller inaktiverar guidad åtkomst:

  1. Gå till Inställningar:
    • Öppna Inställningar app på din iPhone eller iPad.
  2. Inställningar för tillgänglighet:
    • Bläddra ner och tryck på Tillgänglighet.
  3. Guidad åtkomst:
    • Under avsnittet Allmänt trycker du på Guidad åtkomst.
  4. Stäng av guidad åtkomst:
    • Växla strömbrytaren för att stänga av Guided Access.
  5. Avsluta aktiv session (om tillämpligt):
    • Om Guided Access är aktivt för närvarande, trippelklicka på sido- eller hemknappen.
    • Ange din lösenkod för Guided Access.
    • Kran Slut i det övre vänstra hörnet för att avsluta Guided Access.

Genom att avaktivera Guided Access i inställningarna kan du effektivt stänga av funktionen. Detta förhindrar att den aktiveras av misstag eller på annat sätt.